Europaparlamentet

Skriven av Moderatkvinnorna on . Posted in Nyheter

Moderatkvinnorna är ett nätverk som bland annat jobbar för fler kvinnliga politiker och fler kvinnliga väljare till Moderaterna.

 

Vi är därför glada över att se att på listans tre första namn återfinns två av våra kvinnliga politiker, Jessica Polfjärd och Arba Kokalari. Polfjärd som bl.a. haft ansvar för moderaternas jämställdhetsfrågor och Kokalari som under en lång tid brunnit för det internationella arbetet.

 

Anna Maria Corazza Bildt har varit Moderatkvinnornas representant i Europaparlamentet och har i sitt jobb där jobbat för att få igenom Moderat politik och haft med sig det kvinnliga och jämställdhetsperspektivet i sitt arbete. Hennes engagemang och drivkraft inspirerar och engagerar många kvinnor, såväl inom partiet som utanför. Corazza Bildt bidrar i hög utsträckning till att öka antalet kvinnliga väljare, få fler kvinnor intresserade av Europa politik och att jobba för ökad jämställdhet. Hennes arbete i Europaparlamentet och hennes starka stöd i nätverket gör att Moderatkvinnorna valt att nominera Anna Maria Corazza Bildt till första namn.

 

 

Mot denna bakgrund reservera sig  Moderatkvinnorna mot att ta bort Anna Maria Corazza Bildt från Moderaternas valsedel till Europaparlamentet.