Aktion MKF

Grattis! Nedanstående är nu antagna till Aktion MKF med start i februari 2016

Stockholms län
Minna Ahokas, Bro

Uppsala
Emilie Eriksson, Uppsala
Lotta Grahn Elg, Bålsta

 

Södermanland
Madeléne Tannarp, Eskilstuna
Charlotte Prennfors, Vingåker

 

Östergötland

Joanna Sjölander, Norrköping

 

Kronoberg

Sofia Stynsberg, Växjö

 

Jönköping
Kristine Hästmark, Gnosjö

 

Kalmar
Christina Fosnes, Kalmar
Marie Nicholson, Vimmerby

 

Skåne

Adéle Olander, Kristianstad

 

Halland

Anne Tano, Varberg

Bohuslän
Sofie Bichler, Partille

Norra Älvsborg

Sara Ejnell Svensson, Trollhättan 

Södra Älvsborg
Malin Wickberg, Borås

Örebro
Linn Andersson, Örebro

 

Västmanland

Caroline Högström, Västerås

 

Dalarna

Veronica Zetterberg, Enviken

 

Västernorrland
Isabell Andersson, Erikslund
Alicja Kapica, Sundsvall

 

Norrbotten

Sanna Sullanovic, Luleå 

 

Ersättare
Elin Louise Jonsson, Umeå, ersättare nr 1
Charlotte Elworth, Piteå, ersättare nr 2
Anna Danielsson, Karlskoga, ersättare nr 3
 

 

 

 

 

Ansökan till Aktion MKF (Moderatkvinnornas topputbildning)

En ny grupp startar den våren 2018 och antagningen sker hösten 2017. Datum för sista anmälningsdag till länsförbunden är den 6 oktober och den 10 november till Moderatkvinnorna.

Utbildningen riktar sig till kvinnor med förtroendeuppdrag för Moderaterna. Kurserna förutsätter att du som deltagare har god kunskap om det politiska arbetet och är öppen för att utvecklas. Vi tänker att du aktivt arbetar för förändringar i den moderata verksamheten, i det politiska livet samt är öppen för att påverka i ett föränderligt samhälle.

Kraven i utbildningen är höga. Syftet är att utveckla deltagarnas kompetens genom utbildning i att formulera idéer, opinionsbildning och genomföra politik. Deltagare förbinder sig att aktivt delta vid alla träffar och du ska vara beredd att göra hemuppgifter mellan kurstillfällena.

Utbildningen sker under 5 helger, fredag – söndag under 2,5 år och innehåller argumentation, debatträning, aktuell politik, ideologi, opinionsbildning, mediekunskap och ledarskap. Det är en utbildning för personlig och professionell utveckling.

 

Din ansökan hanteras utifrån följande kriterier;

- Du ska ha tungt/tunga poster för partiet där du är aktiv.

- Kommunfullmäktige uppdrag eller minst motsvarande, läns, regional och riksnivå, kopplat till en aktiv roll, är ett kriterium för att komma med.

- Du kan t.ex vara ersättare i KF men vara ordförande i Omsorgsnämnden. Har du en ordinarie KF plats och är ledamot i omsorgsnämnden så går ett ordförandeskap i Omsorgsnämnden kopplat till KF före en ordinarie plats i KF kopplat till en ledamotsplats.

- Ex. Vid ansökan av person som har KF uppdrag men inte något annat aktivt uppdrag kopplat till detta, kan ett ordförandeskap eller ett viceordförandeskap gå före.

 

Tunga uppdrag som meriterar mer än KF ska räknas med. Ex. Ordförande, viceordförande i en sjukvårdsnämnd, partistyrelseledamot. Beroende av det politiska läget i kommunen så kan uppdrag innebära olika mycket arbete. Detta tas i beaktande.

 

Majoritetsarbete alternativt oppositionsarbete kan komma att vägas in. Där inte nödvändigtvis majoritetsläget går först.

- Bedömning av sökandes vilja och förmåga att genomföra utbildningen.

- Lämplighet är ett sådant kriterium. Som exempel kan nämnas närvaro vid uppdrag och utbildningar för partiet i stort. Referenser tas

 

Ansökan skall innehålla en A4 sida med text på hur du tänker kring ditt uppdrag och ditt politiskt CV. Vem du är och en beskrivning av dig själv samt hur du tänker använda utbildningen.

 

Välkommen att söka till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

För ytterligare upplysningar kontakta Yvonne Svengard Eriksson, ombudsman. Tel. 08-676 81 06 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det finns en enda, men viktig begränsning. De kvinnor vi vänder oss till, skall ha en viss politisk plattform.

De utbildningar vi erbjuder är inte gratis att genomföra. Därför tar vi ut en symbolisk deltagaravgift. Den stora kostnaden står Moderatkvinnorna för.

Det finns många starka, tydliga kompetenta och skickliga kvinnor som företräder moderaterna. Men vi behöver hela tiden utvecklas.

 

Välkommen med din ansökan!